El restaurant

Situat a la Eixample, just davant del Mercat del Ninot, l'establiment també sorprèn pel seu disseny. El respecte per la història i l'herència del Mediterrani en són la inspirarció i la ceràmica el fil conductor que marca l'espai interior. La zona d'accés està inspirada en Barcelona, en els forjats del Mercat del Ninot i en els colors de la ceràmica mironiana. El passadís central, fet de ceràmica amb els colors i textures de l'argila, travessa la cuina que queda totalment a la vista del client i dóna pas al menjador principal, que està inspirat en els petits pobles de pescadors i destaca per ser un espai lluminós i blanc, que transporta fora de la ciutat i enllaça amb la terrassa; un espai que pica l'ull al Compartir.

En definitiva, un local sorprenentment mediterrani, amb un tracte proper i acollidor, i amb una cuina creativa pensada per disfrutar.

Proposta gastronòmica

A Barcelona la proposta gastronòmica gira entorn del menú degustació, amb una cuina d'estil clarament avantguardista i on els plats destaquen per la seva gran personalitat, marcadament mediterrània. En definitiva, un restaurant de cuina atrevida, divertida i moderna a la recerca del "gust" com a premissa principal.

RECONEIXEMENTS

A finals de 2015, quan se celebrava l’any de l’obertura del restaurant, Disfrutar va rebre la seva primera Estrella Michelin de la Guia Michelin i va ser reconegut amb Dos Sols a la Guia Repsol. A més, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició el va anomenar “Restaurant de l’Any”.

El 2016, Disfrutar va ser nomenat el Millor Nou Restaurant d'Europa per Opinionated About Dining (OAD).

L'any 2017, Disfrutar es va estrenar a la llista 51-100 de The World's 50 Best Restaurants assolint el número 55 i va ser reconegut amb el premi The Miele One To Watch al restaurant amb més potencial de l'any també de la mà de The World's 50 Best Restaurants. També es va situar al número 29 de la llista Top 100+ European Restaurants 2017 dels millors restaurants d'Europa d'Opinionated About Dining

Encara al 2017, també va ser distinguit amb Tres Sols a la Guia Repsol i amb la Segona Estrella Michelin. I la guia italiana Identità Golose va reconéixer l'Eduard Xatruch, l'Oriol Castro i en Mateu Casañas com els millors xefs estrangers en la seva edició per a 2018. Al 2018, la llista Top 100+ European Restaurants de l'OAD va situar Disfrutar al número 12 dels millors d'Europa. Una posició que manté al 2019. Disfrutar també va aconseguir, al 2018, el número 18 a la llista de The World's 50 Best Restaurants, sent la Millor Nova Entrada d'aquell any. 

El 2019, Disfrutar es va situar al número 9 a la llista de The World's 50 Best Restaurants. I The Best Chef Awards va col·locar el restaurant al número 5, sent la millor entrada de la llista. A més, va reconéixer Disfrutar amb el premi Gourmet al millor restaurant de Barcelona. 

El 2020, Disfrutar ha pujat una posició al ranking de The Best Chef Awards, situant-se al número 4 i sent el millor restaurant espanyol de la llista. 

Tornant al 2019, els xefs van rebre un reconeixement especial a la Cuina en Equip als Premis Nacionals de Gastronomia 2018 de la Real Academia de Gastronomia

I, segons la Guia Macarfi, els anys 2016, 2017, 2018 i 2019, Disfrutar ha estat el Millor Restaurant de Barcelona.